pühapäev, 15. märts 2009

Kõik lahingusse, laululahingusse!

Järgmised kaheksa nädalat on laupäevaõhtutel vähemalt midagi teha, sest eile õhtul alustas Rahvusringhäälingu telekanal ETV populaarse “Laululahingu” teise hooajaga. Saatejuhina on tasemel nagu ikka dirigent, koomik, poliitik ja eurolaulik Tarmo Leinatamm.

Žüriis on koha sisse taaskord võtnud Maire Aunaste, kellele võiks juba muu rakenduse leida. Näiteks ringhäälingu muuseumi eksponaadina. Urmas Otti vahakujust jäime ilma aga elus Maire Aunaste, vot see juba oleks midagi!

Ja mis värk tal selle “vee”klaasiga on, et ta seda kõrrega peab jooma? Nojah, eks vanus annab juba tunda ja käsi väriseb, ei taha otseeetris endal marki täis teha. Või on hoopis armastus südames?

Žüriis on ka armastatud dirigent Aarne Saluvee (Hirvo Surva on siiski parim!), kes tasakaalustab Maire Aunaste möla ja annab õige arvamuse lauljate ja kooride kohta, mis saab määravaks ka telefonihääletuses osalejatele. Vähemalt minu puhul. Aunastel on seevastu peas vaid noored meeslauljad.

Kolmas žüriiliige on vahelduv ja esimeses saates oli selleks helilooja Olav Ehala.

Kooridest astusid esimeses saates üles Kambja laulukoor Läte, Nordea panga koor “Let´s Bank!” ja Tallinna Ülikooli kammerkoor.

Rahva poolt esimesena edasi hääletatud Kambja laulukoor Läte, tuleb kuskilt lõunast ja väidetavasti on nad Eesti koorilaulu järjepidevust hoidev koor. Sellest ka nimi Läte. Koori hüüdlause on neil vahva “Iga kukk ei kire, kui Läte laulab!”

Esimeses saates välja jäänud, kuid veel loosi tahtel tagasi tulla võiv Nordea panga koor “Let´s Bank!“ on küll üits õige imelik koor. Siis pole ime, et Nordea pangal pole Eestis mingit edu. Ja kui ma õieti märkasin, dirigeerib seda koori Kalev Rebase kaksikvend. Sama soeng, ainult tumedat värvi ja sama hääl. Huvitav, et kaks inimest ikka nii kohutavalt sarnased on?

Minu lemmikuks sai esimese saatega aga Tallinna Ülikooli Kammerkoor, mille dirigendirollis on Mikk Saar. Ta on nii nunnu! Ja neid õnnestub ka edaspidi näha, sest žürii andis neile edasipääsu pileti.

Selle aasta suurima tähelepanu ja kriitika osaliseks saab kindlasti Toompea laulukoor. Ma võin selle peale mürki võtta!

Kooris astuvad üles Riigikogu liikmed, teiste seas rahvaliitlane Ester Tuiksoo ja keskerakondalane Aivar “Meie Mees Riigikogus” Riisalu. Kohe näha, et Riigikogu liikmeil on nii palju tegemist! Lisaks astuvad kooris üles mõned tundmatud Riigikogu töömesilased.

Järgmisel aastal ootaks aga hoopis Kadrioru meeskoori etteastet dirigent Evelin Ilvese juhtimisel. Huvitav, et Evelin suutis end ka siia sissekandesse ära mahutada?

Nii, et siis järgmisel kaheksal laupäeval kell 21.35 kõigil telerite ees olla. Laululahingu kohta saab lisainfot vaadata siit!

Lilleke24

Kommentaare ei ole: